Ved årsskiftet 1933/1934 gikk Fanny Elsta inn i studio og spilte inn «Hvitklædde kor» og «Jeg har vandret med Jesus» for plateselskapet Columbia.

Altsangerinnen Fanny Elsta ble født i 1899, og debuterte i Oslo om konsertsangerinne i 1928 og som operasangerinne i 1932. De påfølgende årene gjorde hun stor lykke i utlandet, blant annet ved Wiener Staatsoper og festspillene i Salzburg. Rett etter krigen var hun også på Amerika-turné. Da hun kom hjem engasjerte hun seg så kraftig i kampen om Bergens fremtid som musikkby, at Festspillene i Bergen ble stiftet året etter. For dette ble hun kalt «Festspillenes mor».

«Jeg har vandret med Jesus» ble skrevet av David Welander i 1922, og første gang offentliggjort med noter i Krigsropet samme år. Da Welander som ung gutt arbeidet på Norsk Hydro på Rjukan, ble han blind på det ene øyet idet han ble utsatt for svovelsyre. Siden gikk han alltid med mørke briller, som ble et slags kjennetegn på ham. Kanskje er det derfor sangens første linje lyder «Jeg har vandret med Jesus i mørke og lys»?

Legg igjen en kommentar