Det er ikke så rent uvanlig å finne skeive plater i samlingen, med det resultat at stiften hopper – og noen ganger ut av rillene. Slik kan du bokstavelig talt rette på problemet.

1. Forvarm stekeovnen til rundt 60 grader (sterkere varme kan skade rillene), med over- og undervarme. Legg den skeive platen på en steinflis som er fullstendig glatt og uten noen form for tekstur på den siden som vender mot platen. I dette tilfellet er det benyttet en 30x30cm steinflis. Platen sentreres i forhold til flisen, så det kan være hensiktsmessig å på forhånd finne senter i flisen og markere den med en tusj.

2. Klipp ut platens form i en pappskive som dekker steinflisens format, men la det være igjen nok papp til å dekke ytterkanten av platen (som regel 0,5cm). Dekk også platens etikett med en tilpasset pappskive. Hensikten med pappen er å legge et mykt og jevnt press rundt hele platen. På grunn av etiketten kan det nemlig være en ørliten høydeforskjell fra senter til ytterkant av platen, noe som gjør at steinflisene ellers ikke yter et jevnt press rundt platen. Fordelen med papp på den ene siden, er også at du unngår problemet med å presse selve rillene.

3. Legg en tilsvarende steinflis på toppen, og med den glatte siden ned. Vær forsiktig så du ikke forskyver pappen eller platen. Om platen er svært skeiv bør du først varme opp platen i noen minutter før du legger på den øverste steinflisen, for å unngå at platen sprekker.

4. Legg steinflisene forsiktig ned på en rist og sett den inn i stekeovnen. La det hele steke på 60 grader i 25 minutter. Slå deretter av ovnen og la det hele kjøle seg ned med åpen dør, fremdeles med steinflisen inne i ovnen. Etter en stund kan du forsiktig løfte av den øverste steinflisen, fjerne pappen og løfte opp den avkjølte platen. Gjenta prosessen om platen fremdeles ikke er helt flat.